Bas van Straaten | Ondernemerscoach

de persoonlijke kant van de overdracht van je bedrijf

Een tijd geleden sprak ik een ondernemer. Met haar man had ze een bedrijf en na 19 jaar gingen ze het bedrijf overdragen. Ik was benieuwd hoe het was om je bedrijf achter je te laten na zo’n lange tijd. Er ontstond een mooi gesprek en ik merkte dat er voor haar nog wat losse eindjes waren. Vooral in de persoonlijke kant van de overdacht.

Terugblik op haar bedrijf

Bescheiden keek ze terug op haar bijdrage aan het bedrijf. Ze vertelde vooral hoe de overdracht in z’n werk was gegaan en wat ze hadden moeten regelen. Ze wist niet of ze het nu echt los kon laten en vroeg zich af de opvolgers er klaar voor waren. Of ze zonder zijwieltjes verder konden maakte ik ervan.

 

Door in gesprek te zijn over het naderende afscheid, merkte ze langzaam dat het het juiste moment was om te gaan. Ik vroeg door over hoe ze terug keek op die 19 jaar en ze realiseerde zich hoe groot haar bijdrage was aan dit bedrijf. Ze besefte dat door de manier waarop ze de overdracht hadden geregeld, de veiligheid en de bedrijfscultuur voor het personeel gewaarborgd bleef. Dit maakte het loslaten misschien wel een stuk makkelijker. Een dag later kreeg ik deze mail (aan jullie gericht omdat er nog een collega bij was):

Haar reactie via de mail

Graag wil ik jullie laten weten hoe positief ik het gesprek gister heb ervaren. Op de één of andere manier komen sommige dingen met een bijzondere timing op je pad, zo ook het gesprek met jullie. Jullie vragen en metaforen (van de fiets zonder zijwieltjes, geniaal!) helpen mij erg in mijn afscheidsproces van mijn bedrijf. Ik ben weer een stukje anders naar het hele proces gaan kijken en ik voel nu vooral trots over wat ik achterlaat en een goed gevoel over hoe we het achterlaten. Ik neem echt wat mee uit het gesprek met jullie. Bedankt daarvoor.

 

Ik ben erg blij dat we dit gesprek gehad hebben. Ondanks dat zakelijk alles geregeld was, moet je je bedrijf ook echt kunnen loslaten als je gaat. En soms kan iemand die ernaar vraagt al voldoende zijn! Met bovenstaande mail in m’n achterzak, zal ik het niet nalaten om vaker in gesprek te gaan met iemand die zijn/haar zaak gaat verkopen, overdragen of stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

blokkade overwinnen | inzicht creëren | impuls geven